Япония в сърцето

Япония в сърцето

Япония в сърцето

30.12.21г.

Приятелството през годините продължи, редуваха се интересни инициативи, изложби, общоградско състезание в зала „Възраждане”, занятия по икебана, оригами, японски песни, изложба на детски рисунки с японска тематика в Националния музей на образованието, състезание за изработване на прически и обличане на кимоно, японски театър „Но”. Проведоха се първите десетдневни съвместни национални празници на българо-японското детско приятелство, гостуваха кметове, японски посланик, министри, гости от Япония. Сега студенти в японски университети са тогавашните габровски дечица, познали приятелството на своите връстници от Япония.

Повече от 1250 кратки и по-дълги писъмца прехвърчаха океана в годините. Представяме ви малка част и от тазгодишното изпълненото с приятелски чувства писмо на приятелите ни от ДГ " Замък на звездите " в Япония.

...." Много се радвам, че децата от ДГ " Мики Маус " проявяват интерес към японската култура и традиции. Изпращаме ви творба с японски жерав. Всяко семейство в Япония по Нова година украсява с такава творба портата си. Надяваме се да задълбочим нашия обмен и контакти. 

Пожелаваме ви весело посрещане на Новата година..."